PADEL TERREIN LEASEN

YOPADEL PLEINEN HEBBEN EEN ZEER KORTE TERUGVERDIENTIJD

Het verschil tussen de uitbating van een tennisveld en een padelplein is best wel groot.

Bij tennis wordt er in 90 % van de gevallen immers enkelspel gespeeld. Met padel is dit in 90 % van de gevallen dubbelspel Dat betekent meteen dat de opbrengst van een padelterrein al meteen het dubbele is van een tennisplein.

Bovendien passen er gemiddeld twee padel-terreinen op één tennisplein. Als dat meegerekend wordt, dan wordt de opbrengst per oppervlakte nog eens verdubbeld. Twee padel-terreinen op de plaats van één tennisveld leveren dus een viervoudige omzet op.
Het feit dat padel in een kooiconstructie gespeeld wordt, maakt dat het minder afhankelijk is van het weer dan tennis. Ook op winderige dagen in het najaar of voorjaar is het nog aangenaam om een spelletje padel te spelen. Het padel-seizoen is dus langer dan het (outdoor) tennisseizoen. In de praktijk wordt padel het hele jaar door gespeeld.
Bijkomend trekt padel ook vanzelf een nieuw publiek aan waardoor het zeker zinvol is om als tennisclub te investeren in één of meerdere padel-banen. Uit ervaringen van tennisclubs die investeerden in padel-terreinen blijkt dat ongeveer de helft van de padel-spelers voordien geen lid waren van de club.
Een realistisch verdienmodel kan er bijv. zo uitzien :

Clublid

Externe speler

Aantal spelers

 4

4

Prijs/uur/speler 

5 € 

10 €

Aantal uren/week

30

30

Aantal weken/jaar

50

50

Totaal inkomsten/jaar  

30.000 €

60.000 €

In de praktijk zal er een mix zijn van clubspelers en externe spelers, waardoor de opbrengst van een padel-baan ergens tussen de 30.000 en 60.000 euro/jaar zal liggen.

Het plaatsen van een of meerdere padel-banen mag u dus gerust beschouwen als een investering. Het brengt immers vanaf dag 1 geld in het laatje.

 

PADEL-PLEINEN HEBBEN EEN ZEER KORTE TERUGVERDIENTIJD

Een padel-baan is dus op maximaal twee jaar volledig terugverdiend, maar dat betekent uiteraard niet dat u het geld om te investeren volledig in kas hebt.
Om u daarbij te helpen, werkte Yo Padel een soepele lease-formule voor u uit.

Wenst u daar meer over te weten ? Geef dan hier uw gegevens op en we bezorgen u een lease-formule op maat.